About

Segure in Italiano.

If you wish to improve, be content to appear clueless or stupid in extraneous matter. Don’t wish to seem knowledgeable. And if some regard you as important, distrust yourself.

Epictetus, Enchiridion, 13a

This blog is not about me, but more my observations of the world surrounding myself.

You will find thoughts, travel info, food tips, recipes and everything worth sharing.

Who am I? I’m a human being….Where being a human means knowing potentials and limitations, and how to make potentials work within limitations in a constant evolution of self. I am naturally curious and I have always struggled to accept what was good or bad according to other people beliefs and experiences. Through the years I have constructed and de-constructed my life based on my own experiences. This made me who I am today. A Human being who wants to feel more than think, who wants to act more than talk.

What I did…I’ve been involved in the product design field for over 20 years designing, teaching, coaching, managing, directing, you name it. This all changed a few years ago when I have naturally migrated my interest to the food and music world. Two fields where experience counts more than thoughts, where senses are more in charge than the mind…. During this time as a dj, I shaped dance floors in the South East Asian region while creating and executing food themed experiences where the goal was to bring people together, trigging conversations that only happen around a table.

What I am doing…I am now in charge of the Italian market for Cookly.me. Having as a goal building a network of experiences made by people that consider food related activities not only a business, but a passion that allows them to make a living. During this time I’ve been able to meet fantastic humans who shared their knowledge, passions and creativity with me.

Beside my job, I offer travel consultations to people who want to discover the South of Italy from a sustainable, authentic prospective. I also offer online and in person cooking classes on (and from) the beautiful island of Capri. Where I look at traditions with a critical eye on ingredients, sustainability and the added human value.

You can follow me Here and Here. I would love to hear from you on any topic.  So please get in touch if you fell like you need more info about classes, travel………anything actually! 

Se desideri migliorare, accontentati di apparire incapace o stupido in materia estranea. Non voler sembrare esperto. E se alcuni ti considerano importante, diffida di te stesso.

Epictetus, Enchiridion, 13a

Questo blog non parla di me, ma piuttosto delle mie osservazioni sul mondo che mi circonda.

Troverai pensieri, informazioni di viaggio, consigli gastronomici, ricette e tutto ciò che vale la pena condividere.

Chi sono? Sono un essere umano … Dove essere un umano significa conoscere il proprio potenziale e limiti e come far funzionare questo potenziale entro i limiti in una costante evoluzione del sé. Sono curioso per natura e ho sempre fatto fatica ad accettare ciò che era buono ed il cattivo seguendo le credenze e le esperienze altrui. Nel corso degli anni ho costruito e de-costruito la mia vita sulla base delle mie esperienze. Questo mi ha reso chi sono oggi. Un essere umano che vuole sentire più che pensare, che vuole agire più che parlare …

Cosa ho fatto … Mi sono occupato di design del prodotto per oltre 20 anni progettando, insegnando, istruendo, gestendo, dirigendo….Tutto è cambiato alcuni anni fa, quando naturalmente il mio interesse si e’ spostato verso il mondo del cibo e della musica. Due campi in cui l’esperienza conta più dei pensieri, dove i sensi sono più responsabili della mente…. Durante questo periodo come dj, ho “modellato” i dance floors della regione del sud-est asiatico mentre creavo ed eseguivo esperienze gastronomiche in cui l’obiettivo era unire i partecipanti, innescando conversazioni che possono avvenire solo intorno a un tavolo.

Cosa faccio …sono responsabile del mercato italiano per Cookly.me. Avendo come obiettivo la costruzione di una rete di esperienze, fatte da persone che considerano le attività legate al cibo non solo un business, ma una passione che permette loro di guadagnarsi da vivere. Durante questo periodo ho potuto incontrare esseri umani fantastici che hanno condiviso con me le loro conoscenze, passioni e creatività.

Oltre al mio lavoro, offro consulenze di viaggio a persone che vogliono scoprire il Sud Italia da una prospettiva sostenibile e autentica. Offro anche corsi di cucina online e di persona sulla (e dalla) bellissima isola di Capri. Dove guardo alle tradizioni con un occhio critico ingredienti, sostenibilità e valore umano aggiunto.

Puoi seguirmi qui e qui. Mi piacerebbe sentirti su qualsiasi argomento. Quindi per favore contattami, se ti va’, se avessi bisogno di maggiori informazioni su lezioni, viaggi ……… qualsiasi cosa in realtà!