Segue in Italiano.
Few weeks ago I was with Stefanie, Alessandro and Federica who came to visit and shoot some photos for our cooking school: The Blue Kitchen. The day after the shoot we decided to take the famous Capri hike called Pizzo Lungo, a beautiful path on the coast with breath-taking views. Our plan was to reach the Fontelina, a private, beautiful rocky spot accessible for free only during the low season. The weather wasn’t the best but our seaside lunch gently offered by Don (here the proof) with the addition of few of my pickled vegetables (here the recipe) was very promising.
On the way down I spotted what we Italians call Indian’s figs or Nopales for the Mexican; a succulent plant very common on the coast. We usually eat the fruits that are very sweet and full of seeds. We eat less the “pales” of the plant. Being curious of the taste, after the delicious lunch, on the way back I got some. Brought them to the Blue Kitchen and below you will find the video of what I did with this new surprising ingredient.
You will find the ingredients for the recipe in the description of the video.
#Keep eating
Come cucinare le pale di Fichi d’Idia: una grande sorpresa.
Qualche settima fa’ ero con Stefanie, Alessandro e Federica. Gli ultimi in visita per scattare qualche foto per la nostra scuola di cucina: The Blue Kitchen. Il giorno dopo lo shooting, abbiamo deciso di fare la famosa passaggiata Caprese chiamata Pizzo Lungo. Un bellissimo sentiero a picco sulla costa con panorami mozzafiato. Il nostro piano era quello di raggiungere la Fontelina, una spiaggia rocciosa privata, accessibile gratuitamente solo durante la bassa stagione. Il tempo non era dei migliori, ma il nostro pranzo gentilmente offerto da Don (qui la prova) accompagnato con qualche mio sott’aceto (qui la ricetta) lo era.
Discendendo la costa, notai quelli che chiamiamo fichi d’India o Nopales per i Messicani; una pianta grassa molto comune sulle nostre coste. Noi si solito mangiamo i frutti che sono molto dolci e ricchi di semi. Mangiamo meno le pale della pianta. Essendo curioso del gusto, dopo il delizioso pranzo, sulla via del ritorno ne ho raccolte un po’. Li ho portati alla Blue Kitchen e di seguito trovate il video di quello che ho fatto con questo nuovo sorprendente ingrediente.
Troverete gli ingredienti per la ricetta nella descrizione del video.
#keepeating.
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