Segue in Italiano. I’ve always heard about this dish called “fake tripe” or the “tripe for the poor’ but never had the chance to eat it. Apparently is a dish from Lazio region, where Trippa alla Romana is very common.
So last time I decided to give it a try. It is basically using egg instead of the meat, which makes it a great option for vegetarian.
So that’s what I did:
1 Sliced half of an onion, pre-heated a pan added 3 tablespoons of olive oil and then let fry the onions for few minutes. Before on high flame and then lowering the flame.
2 Added to a can of tomatoes and let it simmer. I was using Datterini tomatoes that are sweet and tasty, however any can will work.
3 Meanwhile I cracked 2 eggs added a pinch of salt, pepper and a tablespoon of grated #granapadano and wisk it. Pre-heated a pan added some frying oil and made an omelet with it.
4 When ready, I left it cool down and cut it in stripes
5 Let cook the tomatoes sauce for 15 more minutes, stirring it time to time.
6 Added the egg strips to the sauce and then plated it with some #pecorino#peperoncino and fresh basil.
The end result was really tasty. I ate it with few slices of bread and finished the sauce with few slices more.
Another good discover to be repeated.
#keepeating
Finta Trippa: La ricetta
Ho sempre sentito parlare di questo piatto chiamato “finta trippa” o “trippa per i poveri” ma non ho mai avuto la possibilità di mangiarlo, quindi l’altra volta ho deciso di provarlo. In pratica si usa l’uovo al posto della carne, il che lo rende un’ottima opzione per i vegetariani.
Quindi questo è quello che ho fatto:
1 Ho preso metà cipolla e lo tagliata a fette, preriscaldato una padella aggiunto 3 cucchiai di olio d’oliva e poi soffritto la cipolla per alcuni minuti. Prima su fiamma alta e poi abbassando la fiamma.
2 Aggiunto una scatola di pomodori e lasciato sobbollire. Io ho usato i Datterini che sono dolci e gustosi, pero’ tutto va bene in questo caso.
3 Nel frattempo ho rotto 2 uova, ho aggiunto un pizzico di sale, pepe e un cucchiaio di Grana Padano grattugiato e ho sbattuto il tutto. Una padella preriscaldata ha aggiunto un po ‘di olio per friggere e fatto una frittata.
4 L’ho lasciata raffreddare e l’ho tagliata a strisce.
5 Ho lasciato cuocere il sugo per altri 15 minuti, mescolando di volta in volta.
6 Ho aggiunto le strisce di uovo al sugo e poi le ho messo in un piatto con un po ‘di Peperoncino, Pecorino e basilico fresco.
Il risultato finale è stato davvero gustoso. L’ho mangiata con qualche fetta di pane e ho finito la salsa con qualche fetta in più.
Un’altra buona scoperta da ripetere.
#keepeating
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